Címlap

Felhasználó értékelés

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Mottók:

Egy rendszer, egy társadalom vagy egy egyéni élet legfeljebb annyira lehet erős, mint az elvek, amelyeken áll. Dr. Francis A. Shaeffer

 A gonoszságban élő emberek nem értik meg az igazságot; akik pedig keresik az Urat, mindent megértenek. (Péld 28:5)

...rászántam magam, hogy megismerjem, kifürkésszem és kikutassam bölcsen a végső következtetést, tudva, hogy az oktalanság bűn, és a tévelygés esztelenség,” (Préd. 7.25)

Gondolatok létezésünk alapvető kérdéseiről.

Honnan jövünk? Hová tartunk? Miért élünk? Mi az életünk célja, értelme?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkozik ez a weboldal. Régebben vanmaselet.hu volt a neve, de szükségesnek láttam, hogy kifejezőbb nevet adjak neki.

Így esett a választás a Létkérdéseink megnevezésre. A létkérdések olyan kérdések, amelyeken mindenkinek el kell (kellene) gondolkoznia. Ahogyan nekem segítettek mások, én is szeretném ezt a segítséget továbbadni olyanoknak, akik keresnek, de nehezen tudnak eligazodni a különféle világnézetek, életfilozófiák között.

Ahhoz, hogy megérthessük a helyzetünket, és válaszolhassunk a fenti kérdésekre, először meg kell vizsgálnunk, és helyes felismerésekre kell jussunk a valóság, a lét tényleges természetével kapcsolatban. Csak biztos alapra, kősziklára szabad építenünk a nézeteinket, ha mindenkor biztonságban akarjuk tudni magunkat.

Javaslom, indulj el az „Alapkérdések” szekció cikkeivel, hogy rálelj erre a kősziklára!

Ha elakadnál, ha kérdésed van, írj nekem bátran az üzenőfalon keresztül, vagy az egyes cikkek végén a hozzászólások funkciót használva. Igyekezni fogok mindenkinek válaszolni.

Jó gondolkodást!

Hoffman József

Isten … létezik és megjutalmazza azokat, akik őt keresik! (Zsidók 11:6)

 

A Biblia tanulmányozásához a Biblia Felfedező programot javaslom. Nekem nagyon jó szolgálatot tett!

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Belépés

Ki olvas minket

Jelenleg 9 vendég és 0 felhasználó van vonalban.