Istenbizonyítás

Felhasználó értékelés

Star ActiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 

Természetesen a világot rendszerben kell látni, csak akkor van értelme a az előző “Honnan jövünk? Mi létezésünk végső oka?” cikknek. 

A)

  1. A Világban van egy hatalmas mennyiség, az Univerzum.
  2. Létezik élet és személyesség.
  3. Sokféleség van.

A végső oknak magyarázatot kell adnia mindezekre.

A világ lényegében két módon jöhetett létre.

a) spontán a semmiből kiindulva, majd önmagát szabályozva kifejlődött a ma látható  valóság

b) Létrehozta valaki, egy Intelligens tervező és alkotó

Több lehetőség nincs.

 

  • Ha a világmindenség a semmiből állott elő, akkor önmagát hozta létre, ami logikai ellentmondás, mert ahhoz, hogy valami önmagát létrehozza, ahhoz egyszerre kell léteznie, és nem léteznie. Azonkívül az ön-teremtés soha nem észlelt, tudományosan bizonyíthatatlan elmélet. Márpedig az a) változat hívei általában nagyon nagyra vannak a tudománnyal.
  • Ha a semmiből ált elő (a semmi:  semmi), akkor a semmiben nem léteztek a természeti törvények sem, vagyis a ma látható Rend. Rend nélkül nincs továbbfejlődés, csak káosz. (Hasonlóképpen mint egy anarchiában az emberi társadalmakban.) Nemcsak létre kell jöjjön tehát az anyag, hanem kell egy szabályrendszer, ami alapján működik. Törvényeket csak értelmes alkotó hozhat létre.
  • “Omnia ex ovo!” Élő csak élőből származhat, mondta Pasteur, melyet máig nem sikerült cáfolni, tehát mondhatjuk, hogy törvény.

Ha benyújt valaki egy Perpetuum mobilét (örökmozgót) a találmányi hivatalba, az mérlegelés nélkül el fogja utasítani, és minden olyan “találmányt”, amely ellenkezik a természeti törvényekkel. Egy találmányi hivatal az ősrobbanást és az evolúciót csak a fenti három törvény megsértése okán mérlegelés nélkül el kell, hogy utasítson.

Ha a spontán keletkezés kiesik, akkor mi marad? Az, amit az emberek képtelenek elfogadni. Inkább elkezdenek okoskodni.

Én nem vagyok a filzófia szakértője, de éppen ez a jó. Ha ugyanis a megismerés csak egyetemi végzettséggel lenne elérhető, akkor az emberek többségének mentsége lehetne rá, hogy miért nem ismerte meg Istent. Mivel azonban nem kell hozzá más, mint józan paraszti ész, ezért aki “nem hallgat az eszére”, az menthetetlen.

B)
Azt mondtam rendszerben kell gondolkodni.

Írkálok itt a Bibliából, miközben a legtöbb ember tudom, hogy semmi jelentőséget sem tulajdonít neki. Amennyiben csak egy egyszerű könyvről van szó, amelyet valamikor régen összeírogattak ki tudja miféle emberek, akkor persze ez igaz is. Ha pusztán emberek írták volna, a maguk gondolataiból, akkor semmi erje nem lenne a szavainak. Ha azonban beleolvasunk, akkor azt mondja magáról, hogy Isten szava.

Az alapvető kijelentés az, hogy Isten kétféleképpen szólt az emberhez. Az általános kijelentésben (ez maga a világ és a Rendje, amely minden részletében egy Teremtőért kiált), és a speciáis kijelentésben, ami a Biblia.

Isten tehát a Bibliában mondta el az embernek azt, amit az általános kijelentésből nem tudhat meg.

A hipotézisünk tehát az, hogy a Biblia minden szava Istentől származik, és igaz.

Isten ugyanis sohasem hazudik. (Hazudnia annak kell, aki a hazugsága által akar valamit elérni. Isten viszont mindenható, minden az akarata szerint történik, így szükségtelen hazudnia.)

Ha elkezdjük megvizsgálni, akkor azt láthatjuk, hogy egyedülálló módon minden más íráshoz képest a Biblia önmagát igazolja, jóllehet számos módon lehet kívülről is igazolni.

Gondolj bele: 1600 éven át, kb 40 különböző szerző írta, mégis teljesen egységes, semmiféle ellentmondást nem tartalmaz (ahol mégis, az is csak látszólagos. Most azonban blogot próbálok írni, nem könyvet, ezért nem térnék ki ezekre).

Semmiféle ésszerű magyarázat nem képes megválaszolni, hogyan lehetséges ez, ha pusztán emberek írták volna. Csak egy idő felett álló Isten lehet a Biblia létezésére magyarázat.

Isten maga hitelesítette az Igéjét a benne szereplő próféciák rendszerével. Ez röviden annyit tesz, hogy elmodta mi fog történni évszázadokra előre, majd pontosan az is történt.

A Bibliában kb 6000 prófécia van, melyből több mint 3000 már bekövetkezett. Eddig egy sem tévedett!

A Biblia tehát igaz! MINDEN igaz benne! Ami volt, ami van, ami lesz.

Mindezek alapján:

  • Isten Létezik. TUDOM.
  • A Biblia igaz. TUDOM.

Leellenőriztem mindent számtalan módon. Makro és mikroszinten minden ezt igazolja. A Biblia igaz volta csak azoknak lehet kétséges, akik nem vizsgálták még meg körültekintően, vagy akik dacból szándékosan elutasítják.

Hiszem tehát, hogy amit a Bibliában Isten ír, igaz, mégha nem is igazolható minden az emberi tudomány által.

Hitem tehát meggyőződéseken alapul, nem naivitáson.

A hit a nem látható dolgokban való bizalom. (Zsid. 11.1) A hit tehát a látás ellentettje, nem a rációé (ésszerűségé)!

Láttál már mágneses, mezőt, elektromos áramot, atommagot stb? Miért hiszed mégis, hogy léteznek? Talán mert a hatásaikból következtetni lehet rájuk? Pontosan ez van Istennel is!

“Civilben” – mint láthatod -  hálózatépítssel foglalkozom. Ott is vannak folyton előkerülő kérdések. Aki felteszi, azt gondolja, hogy valami okosat mondott, én pedig már több százszor hallottam ugyanazt.

Ilyen féle kérdés a “ha a gyereked beteg volna, azért beadnál egy penicilint neki, nem csak Istenhez fohászkodnál” is. Mint említettem, a hit nem zárja ki tudományt, sőt, hit nélkül nincs igazi tudományos fejlődés. Aki tehát ilyesmiket ír, gondoljon inkább arra, a Biblia nélkül nem lenne penicilin, amit a gyerekének adhatna, hanem csak sok okos filozófus, mint a görögöknek, gyakorlatilag nulla kézelfogható eredménnyel.

Ha a Biblia igaz, lehet, hogy fontos amit mond?

A Biblia sok egyéb érdekes dologról is tájékoztat még minket. Amelyeket tehát szintén igazaknak kell elfogadnunk. UGYANAZ mondta ezeket, aki az egész Földet, a Napot, a Tejútrendszert, a galaxisokat, egyszóval MINDENT teremtett. Igen, azt szeretném, ha mindenki meghőkölne egy kicsit, hogy micsoda mérhetetlen hatalom birtokosa beszél hozzánk. Csak azért, hogy gondold meg, kinek a szemébe nevetsz. Nem, nem megijeszteni akarlak, csak gondold meg. Mert ez a hatalmas Úr szeret, sőt azt szeretné, ha te is szeretnéd. Ha nem akarod, akkor nem kényszerít, rád hagyja. Meghagy viszont a jelenlegi helyzetedben.

Ez a helyzet pedig nem jó, de erről majd egy következő bejegyzésben írok. Nem arról, hogy mit gondolok erről én, hanem, hogy mit közöl róla a Biblia, és milyen megoldást kínál rá.

Amikor a Puzzle összeáll…

Amikor összeraktam ezeket a mozaikdarabokat, elsőre nem tetszett a kép. Semmiképp sem akartam vallásos lenni. Úgy találtam magam, mint egy matematikus egy probléma nem várt megoldásával. Újra és újra számoltam, de be kellett látnom, hogy a képlet és a számolás hibátlan. Megtehettem volna azt is, hogy összegyűröm a papírt, bevágom a szemétkosárba, majd vidáman fütyörészve megyek tovább, igyekezve megfeledkezni az egészről. Igen sokan ezt választják, úgy látom. Végtére is, amivel nem foglalkozunk, az nincs is?

Csak magam miatt lehet, hogy ezt is tettem volna. Túl cikinek tűnt ezzel kiállni mások elé. Azonban a családomra és a kisfiamra gondolva, felelősséggel ezt nem tehettem meg.

Úgyhogy most itt vagyok, engedelmeskedve a “Nagy küldetésnek”, azaz: “tegyetek tanítványokká minden népeket” (Máté 28.19-20)

folytatás következik…
Linkek:
http://www.vendegoldal.com/
http://www.istenem.hu/elettorvenye.html
http://gondolkodom.hu/acview.php?ArtID=213

Hozzászólások   

#1 tamás andrás zoltán 2011-09-22 13:51
lelkem az úré!!!! mert ő legaláb igaz

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Ki olvas minket

Jelenleg 14 vendég és 0 felhasználó van vonalban.